We weten al wat het wordt | denoordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Pastorale column

We weten al wat het wordt

Wekenlang hingen er al slingers van blauwwitte vlaggetjes bij mijn buren in huis. Iedere keer als ik dan langs fietste of langs liep moest ik toch weer even schakelen in mijn hoofd. ‘Oh nee’ er is niemand jarig er zit een kindje bij de buurvrouw in haar buik en dat is een jongetje alleen is hij er nog niet. Dat kan vandaag de dag, de techniek staat voor niets, al in mama’s buik kan het geslacht van het kindje bepaald worden.

Wel handig wanneer je een kinderkamer wilt ‘decoraten’ in een bepaalde stijl, wordt het een raceauto kamer of een roze prinsessenkamer. Je hoeft niet te wachten met in actie komen tot wanneer het kindje er is of, wanneer je dat niet wilt in te zetten op een genderneutrale kamer. Ook het namen uitkies gebeuren is wanneer het geslacht duidelijk is voor de helft zo makkelijk. In verwachting zijn anno 2020 het betekent dat wanneer je wilt, je als ouders toch al heel wat te weten kunt komen van je kindje.

Afgelopen zondag zijn wij in onze kerk ook de verwachtingstijd oftewel de adventstijd ingegaan. Over een poosje wordt er namelijk ook een kindje geboren. En u raadt het natuurlijk al wij weten we ook al wat het wordt. Weten we exact welk geslacht de baby heeft die geboren gaat worden over iets minder dan vier weken. Want…. het wordt een jongetje al eeuwen lang, je kunt de klok er op gelijk zetten. Op kerstavond namelijk wordt er een ventje geboren wat zo mogen wij geloven de wereld op zijn kop gaat zetten. De verwachtingen zijn ook al weten we al wat het wordt, toch iedere keer weer hoog gespannen.

Dat kleine Kereltje heeft een mind blowende boodschap die met ons met het hoofd in de hemel kan doen geraken. Zijn boodschap die luidt als volgt: wanneer je achter Mij aan loopt en Mij een beetje nadoet dan levert dat een hoop mooie momentjes op. De moeite van het wachten waard dus die boodschap. Hangt u maar alvast de vlaggetjes op… Blauwwitte.

Diaken Bertijn Prins

Meer berichten